מתכון לגלידה

היום יש אחלה מכונות גלידה כמו של נינג'ה, ואז יוצאת גלידה משוגעת בלי הרבה עבודה. זה המתכון שמסדר אותי כבסיס לכל סוגי הגלידות שהילדים מזמינים ממני

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

גלידת וניל

מתכון בסיסי לגלידת וניל מנצחת
מטבח איטלקי, צרפתי

ציוד הכרחי

  • סיר
  • מטרפה
  • מדחום
  • לקקן
  • מכונת גלידה לי יש את הנינג'ה CREAMI 501 שמייצר גלידה מושלמת ב 2-4 דקות
  • מסננת
  • קערה
  • משקל
  • מקפיא

רשימת מרכיבים
  

  • 600 גרם חלב
  • 400 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 70 גרם סוכר
  • 70 גרם סוכר אינוורטי אפשר להכין, אפשר לקנות ואפשר להחליף בדבש, סירופ תירס ועוד, הסוכר הזה משמר לחות ונימוחות באוכל
  • יח' חלמונים L/XL
  • 30 גרם מחית וניל איכותית כמה שיותר גרגרים של וניל
  • 20 גרם אבקת חלב אופציונאלי

הוראות הכנה
 

  • שוקלים בסיר את הסוכר האינוורטי, אבקת החלב, וניל, שמנת וחלב ומביאים לרתיחה
  • טורפים את החלמונים עם הסוכר
  • שופכים בהדרגה את החלב החם על החלמונים תוך כדי שטורפים היטב
  • מחזירים לסיר ומבשלים עד שמגיע ל 85 מעלות
  • מעבירים דרך מסננת לכלי עוטפים היטב ומכניסים למקרר לצינון מלא עד לילה שלם (אופציונלי)
  • מכניסים למכונת גלידה עם תוף או
  • בנינג'ה מוזגים לכלי שלהם ומקפיאים לילה שלם למחר מכניסים ומכינים ב 2 דקות
  • אפשר גם פשוט להוסיף למסה ממרחי פרי או כל מיני תוספות ולהשתמש בגלידה כבסיס
  • לגלידת קפה פשוט נוסיף נס קפה לחלב או נחליף בכמה מנות אספרסו
  • לשוקולד פשוט נשפוך את מה שכנו על כ 100 גרם שוקולד מריר ונטחן עם בלנדר מוט
  • לגלידת תות ושוקולד לבן נכין מסה על 700 חלב ו300 שמנת, נשפוך על 100 גרם שוקולד לבן, מחית תות (כמות תלויה בכמה היא חזקה) וגרידת לימון
מילות חיפוש גלידה, וניל
ביקורות
דילוג לתוכן