מתכון למסאחן עוף

אין על האוכל הדרוזי ואין על המנה הזאת

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

מסאחן עוף

אחד המאכלים הכי טעימים שיצא לי להכין
מטבח גלילי, דרוזי, מקומי
מספר מנות 4

ציוד הכרחי

  • תבנית אפייה מעט עמוק
  • גריל פחם לא חובה אבל מאוד משנה
  • קערות
  • מגשי אפייה
  • תנור/טאבון

רשימת מרכיבים
  

  • 2 ק"ג שוקיים של עוף עם העור עדיף טרי
  • 50 גרם שומן טלה (ליה) אופציונאלי ומאוד מומלץ
  • 3-4 יחידות בצל לבן גדול
  • כ.מ צנוברים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • כ.מ סומק
  • 500 גרם בצק לפיצה
  • כ.מ טחינה יוגורט או כל טחינה אחרת או רק יוגורט
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור
  • כ.מ כמון

הוראות הכנה
 

  • מדליקים מגל וצולים את השוקיים ואת שומן הטלה עד להשחמה
  • מעבירים את השוקיים והשומן לתבנית אפייה ככה שכל השוקיים מסודרות עם שומן הטלה בקומה אחת
  • מוסיפים פלפל שחור, מלח ומעט כמון
  • מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף - מוודאים בעזרת מעבר עם מגבת על השוליים (בין שתי אצבעות)
  • מכניסים לתנור שחומן ל- 150 מעלות, מורידים ל 100 מעלות ואופים בין 4 שעות ללילה
    אם מכינים את המסאח'ן מבשר טלה אופים לפחות 6-8 שעות
  • מוציאים מהתנור ומפרקים את בשר העוף עם שומן הטלה ומצננים
  • מערבבים את הבשר המפורק עם בצל מקורמל, צנוברים ,פטרוזיליה, מלח, סומק וכמון ומאזנים טעמים
  • מחממים תנור עם תבנית הפוכה במדף אחד לפני הכי גבוה ומחממים את התנור ל 270 מעלות טורבו
  • פותחים את בצק הפיצה ומניחים על נייר אפייה ומפזרים עליו את תערובת העוף/טלה
  • מגלישים את המאפה עם נייר האפייה על התבנית ההפוכה בתנור
  • אחרי כ- 5 דקות מושכים את נייר האפייה מתחת למאפה וממשיכים לאפות עד שיש לבצק צבע זהוב
  • חותכים ומגישים עם טחינה יוגורט
מילות חיפוש בצק פיצה, מסאחן, עוף מפורק
ביקורות
דילוג לתוכן