מתכון פריקה

אין על האוכל הדרוזי ואין על המנה הזאת

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

פריקי

כמו אורז רק עשיר יותר

רשימת מרכיבים
  

  • 2 כוסות פריקה עבה
  • 50 גר שומן טלה/חמאה/שמן זית או גם וגם
  • 1-2 יח בצל לבן גדול חתוך לקוביות
  • 3 כוסות מים/ציר
  • כ.מ מלח
  • כ.מ תבלין חם כמו בהרט (ציפורן/פלפל אנגלי/אניס וכו)

הוראות הכנה
 

  • מטגנים את הבצל בשומן עד לצבע קרמל כהה
  • מוסיפים את החיטה וממשיכים לטגן בחום בינוני עד שיש מעט ריח טוב
  • מוסיפים תבלינים ומטגנים בזהירות שלא ישרף
  • מוסיפים מים ומלח, טועמים ומכסים היטב עם נייר אפייה ונייר כסף
  • מבשלים על להבה נמוכה בינונית כ 15-20 דקות
  • מורידים מהאש ולא פותחים לפחות 15 דקות
  • מגישים עם שקדים וצנוברים
ביקורות
דילוג לתוכן