מתכון לחלה

זה לא אותו הדבר בלי חלה

חלה

המאפה האהוב עלי ביותר ההוא החלה. היא הולכת עם הכל. לנגב איתה ממרחים כמו טחינה או פסטו, לאכול איתה חריימה או להשתמש בה כלחמניית המבורגר. בכל ארוחה החלה משדרגת את החוויה באופן מוחלט. והיא משוייכת לשורשים שלנו. 

את החלה הזו הכנתי שנים רבות עם קמחי לחם ומחמצת. בתקופה האחרונה, במיוחדת במהלך סדנאות הבישול וסדנאות האפייה שהעברתי, הבנתי שרוב האנשים מחפשים חלה רכה,יותר מחלה מנופחת וגדולה. הם מחפשים מאפה שידע לנחם אותם ולהחזיק את הרוטב בצורה מושלמת. אז התחלתי לחקור יותר ויותר. 

 

"רק תלמד אותי לעשות חלה כמו שלך, זה כל מה שאני צריכה, משם זה הכל שטויות.."

התחלתי לבחון סוגי קמחים שונים, קמחים רכים ופלסטיים, ניסיתי להחליף את השומן, את הנוזלים. בסוף אני תמיד חוזר למתכון הזה. הוא לא מאכזב והוא פשוט. אני ממש ממליץ לתת לבצק את הזמן שלו, ולאפשר לו לנוח לילה במקרר. התוצאה מאוד שונה. בהצלחה

מתכון לחלה מתוקה

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

חלה

מתכון מדהים שהשתפר עם השנים
לחלה רכה עם טעמים עמוקים
וכבר לא מסוגלים לאכול את החלה של הסופר
זמן הכנה30 minutes
זמן בישול25 minutes
התפחה/מנוחה במקרר3 hours
מטבח ישראלי
מספר מנות 10 סועדים

ציוד הכרחי

  • מיקסר (את המתכון הזה קשה ללוש בידיים)
  • משקל גרמים (אם אין כדאי למצוא המרת משקל לנפח ברשת ועדיין לא מומלץ)
  • תנור (אפשר גם לאפות בטוסטר אובן)
  • ניילון לכיסוי

רשימת מרכיבים
  

  • 350 גרם קמח לבן (אני לרוב משתמש בשילוב של קמח קונדיטוריה וקמח לחם)
  • 50 גרם קמח חיטה מלא (מעניק לחלה ארומה ומראה כפרי)
  • 230/200 מל' מים/חלב
  • 30 גרם סוכר
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 44 גרם ביצים
  • 55 גרם שמן/חמאה מומסת
  • 10 גרם מלח

הוראות הכנה
 

  • מערבבים הכל מלבד החמאה/השמן במיקסר עם וו לישה למשך 7 דקות במהירות ראשונה
  • מעבירים למהירות בינונית ולשים כ-7 דקות נוספות
  • במהירות גבוהה מוסיפים את השומן בהדרגה בכל פעם מעט עד שנטמע
    אם המיקסר מתחיל להתאמץ מנמיכים את המהירות
  • כשהבצק חלק ורך מכדררים אותו ומעבירים לכלי משומן ומכסים בניילון
  • מאפשרים לבצק לנוח חצי שעה-שעה (תלוי בטמפרטורה בחדר) ומעבירים למקרר למשך הלילה. אם רוצים להכין ישירות, משאירים את הבצק בחוץ עד שמכפיל את נפחו ועוברים לשלב הבא
  • מחלקים את הבצק לפי מספר הצמות שרוצים לקלוע
  • מקפלים את הבצק כעיצוב ראשוני לצורה מלבנית. מכסים בניילון ומאפשרים לו לנוח כ-10 דקות
  • מעצבים את הבצקים לרצועות וקולעים חלה.
  • מעבירים את הבצק לתנור מכובה עם אדים או בחוץ עם כיסוי אטום. החלה תפוחה בצורה טובה כאשר מנענעים את המגש והיא רוטטת כמו ג'לי
  • מחממים את התנור ל- 190 מעלות בטורבו. אופים ב175 מעלות למשך 20-25 דקות

הערות

הטמפרטורה בחדר מאוד קריטית עבור הבצק. בימי קיץ חמים משתדלים לעבוד עם קמח מהמקיא ומי קרח בחורף פחות קריטי אולם בצק קר יותר קל ללישה ולהטמעת השומן.
מילות חיפוש בצק חלה, חלה, חלת שבת, מאפים
ביקורות
דילוג לתוכן