קיש בטטה

 בעיניי קיש הוא שילוב מושלם בין בצק לגבינה עם אין סוף טעמים ואפשרויות

מתכון לקיש בטטה

את הבצק פיתחתי עבור סדנאות בישול וקורס הבישול הפרטי, הוא נוח להכנה בבית והשימוש בו מגוון מאוד. 
ניתן להכין את המתכון באמצעות קמח רב תכליתי פשוט. אולם אם נשתמש בקמחים רכים איכותיים,
נקבל בצק טוב יותר, נימוח ופלסטי ובעל מרקם סופי שונה בצורה משמעותית.

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

קיש בטטה

בצק נימוח עם מילוי מגוון ועוצמתי
זמן הכנה1 hour
זמן בישול1 hour
צינון30 minutes
זמן כולל2 hours 30 minutes
מטבח צרפתי

ציוד הכרחי

  • 2 רינג נירוסטה בקוטר 16 סמ וגובה 3 ס"מ (אפשר בתבנית טארט מתאימה)
  • תנור
  • מקום במקפיא (מומלץ)
  • 1 תבנית אפייה
  • 1 בלנדר מוט (מומלץ)

רשימת מרכיבים
  

בצק קיש

  • 160 גרם קמח רך לעוגות שטיבל 405 / T45 צרפתי וכו'
  • 40 גרם קמח חיטה/שיפון מלא
  • 130 גרם חמאה איכותית קרה חתוכה לקוביות
  • 24 גרם מים שתי כפות
  • 5 גרם מלח כפית אחת

מלית

  • 2 ביצים טריות
  • 250 גרם שמנת מתוקה 38%
  • כ.מ גרם מלח דק
  • כ.מ גרם פלפל לבן
  • 1 כף חרדל
  • כ.מ גרם אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 2 יחידות בטטה בינונית
  • 1 כרישה
  • 4 כפות פרמז'ן מגורר

הוראות הכנה
 

הכנת תחתית בצק

  • מערבבים במיקסר/ מעבד מזון את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק במרקם אחיד (להיזהר לא לערבב יותר מדי).
  • משטחים מעט את הבצק ועוטפים היטב בניילון נצמד.
  • מכניסים למקרר למנוחה למשך חצי שעה לפחות (עדיף ללילה במקרר).
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים מעט את הבצק, ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של 4 מ"מ.
  • מורחים את פנים הרינג/ התבנית בחמאה, קורצים עיגול גדול מקוטר הרינג ב-6 ס"מ.
  • מניחים את הבצק בתוך הרינג ומהדקים בעדינות אל הדפנות והתחתית.
  • בעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק שבולטות מעל הרינג.
  • מעבירים את הרינג עם הבצק למגש עם נייר אפייה, ומשם למקפיא.

הכנת המלית

  • מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  • מתבלים את הבטטה בשמן זית ומלח, ואופים בתנור שמכוון ל-180°C עד שהיא רכה אבל מוצקה (או חולטים את הבטטה)
  • מצננים את הבטטה.
  • פורסים את הכרישה לטבעות בעובי 1 ס"מ, ומניחים בסיר רחב עם מעט חמאה, מלח ופלפל.
  • מוסיפים חצי כוס מים (עד לגובה של חצי ס"מ), מכסים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהמים מתאדים לחלוטין, ומצננים.
  • טוחנים את השמנת עם הביצים בבלנדר, מוסיפים את התבלינים, עשבי התיבול והחרדל.

הכנת הקיש

  • מחממים את התנור ל-170°C טורבו.
  • מניחים את הבטטות והכרישה על תחתית הקיש הקפואה, ומוזגים מעל את המלית.
  • מפזרים מעל הקיש את הפרמז'ן.
  • מכניסים את הקיש לאפייה למשך 45 דקות עד לקבלת גוון שחום.
מילות חיפוש קיש, קיש בטטה
ביקורות
דילוג לתוכן