רוטב איולי

בסיס פשוט לממרח מושלם

איולי הוא רוטב קלאסי שמתאים כמעט לכל דבר. אנחנו מכירים אותו בתור מיונז. אולם ניתן להשתמש בו בכל כך הרבה צורות שונות ומגוונות. אם כמטבל לשניצל או כממרח עשיר בסנדוויץ', קל להכין ושווה השקעה

טיפים חשובים לאיולי מוצלח

  • איולי הוא בעצם אמולסייה, תהליך בו מחברים שמן ומים לתחליב. כדי להצליח בחיבור משתמשים בחומרים שעוזרים לתהליך כמו שון, חרדל, מלח, חומץ וכד'
  • המרכיב העיקרי באיולי הוא שומן לכן כדי לאזן את הטעמים נחפש לתת חמיצות גבוהה באמצעות חרדל, לימון, חומץ ועוד
  • קל יותר להכין את האיולי כשהשמן ושאר החומרים בטמפרטורה קרה מאוד
  • לרוב לא משתמשים בשמן זית לאיולי מאחר ויש לו טעם מאוד דומיננטי והוא מסתיר את הטעמים האחרים
  • חשוב לזכור שאיולי מכיל ביצים חיות ולכן חייב להימצא בקירור בכל עת שאין בו שימוש 
  • ניתן להוסיף טעמים מתחילת התהליך וגם בסופו

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

איולי בסיסי

איולי טרי משמש כמטבל והרבה מעבר. פשוט להכנה והרבה יותר טוב מכל מיונז קנוי
זמן בישול15 minutes
מטבח צרפתי

ציוד הכרחי

  • 1 קערה/בלנדר/מעבד מזון/בלנדר-מוט
  • 1 לקקן
  • 1 מטרפה (אם משתמשים בקערה ומכינים בצורה ידנית)
  • 1 כלי גבוה לבלנדר מוט אופציה

רשימת מרכיבים
  

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף חרדל
  • 2 כף חומץ/לימון סחוט
  • 2 שיני שום
  • כ.מ מלח דק
  • כ.מ שמן זרעי ענבים/חמניות כמות תלויה במרקם שרוצים

תוספות אפשריות

  • תבלינים
  • עשבי תיבול
  • צ'ילי טרי
  • רטבים שונים

הוראות הכנה
 

  • טוחנים/מערבבים את כלל הרכיבים מלבד השמן
  • מזלפים את השמן בהדרגה תוך כדי טחינה/ערבוב בכל פעם קצת עד שנטמע
  • מגיעים למרקם חזק וסמיך וטועמים
  • מאזנים טעמים ומתקנים את המרקם
  • שומרים בקירור
  • ניתן להוסיף טעמים מתחילת התהליך וגם בסופו

הערות

טיפים חשובים לאיולי מוצלח

  • איולי הוא בעצם אמולסייה, תהליך בו מחברים שמן ומים לתחליב. כדי להצליח בחיבור משתמשים בחומרים שעוזרים לתהליך כמו שון, חרדל, מלח, חומץ וכד'
  • המרכיב העיקרי באיולי הוא שומן לכן כדי לאזן את הטעמים נחפש לתת חמיצות גבוהה באמצעות חרדל, לימון, חומץ ועוד
  • קל יותר להכין את האיולי כשהשמן ושאר החומרים בטמפרטורה קרה מאוד
  • לרוב לא משתמשים בשמן זית לאיולי מאחר ויש לו טעם מאוד דומיננטי והוא מסתיר את הטעמים האחרים
  • חשוב לזכור שאיולי מכיל ביצים חיות ולכן חייב להימצא בקירור בכל עת שאין בו שימוש 
  • ניתן להוסיף טעמים מתחילת התהליך וגם בסופו
מילות חיפוש איולי, אמולסייה, מיונז
ביקורות
דילוג לתוכן