רוטב תאילנדי בסיסי

רוטב חמוץ חריף מתוק

רוטב תאילנדי

המטבח התאילנדי הוא האהוב עלי מכולם. טעמים רעננים וחדים. פשוט הנאה בכל ביס. במרבית המנות הקלילות של המטבח המדהים הזה נוכל למצוא רוטב שמבוסס על הרוטב הזה. אפשר לתבל איתו סלט, אפשר להקפיץ איתו מוקפץ. הוא וורסטילי ומיוחד.

טיפים לרוטב מושלם

  • חשוב לא לחמם את הלימון כדי לשמור על הטעמים שלו חדים
  • אפשר להוסיף לרוטב חמאה ולהשתמש בו כרוטב לדגים, בשר ועוף
  • אפשר להחליף לסויה לקבלת רוטב בסגנון רוטב פונזו
  • אם הרוטב יצא מלוח צריך להוסיף עוד מכלל המרכיבים מלבד הרוטב דגים

 

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

רוטב בסיס תאילנדי

רוטב פשוט שמהווה בסיס למרבית המנות במטבח התאילנדי
זמן הכנה10 minutes
זמן בישול15 minutes
זמן כולל30 minutes
מטבח תאילנדי

ציוד הכרחי

  • 1 קערה (עדיף מנירוסטה אפשרי גם מזכוכית)
  • 1 סיר
  • פומפייה דקה (אופציה)

רשימת מרכיבים
  

  • 100 גרם סוכר דקלים קצוץ
  • 70 גרם מיץ לימון/ליים טרי
  • 50 גרם רוטב דגים (פיש-סוס) אפשר להחליף בסויה לצמחוני
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כף צ'ילי טרי קצוץ

תוספות אפשריות לרוטב

  • שומשום/שמן שומשום
  • מקל למון גראס
  • חמאת בוטנים
  • גלנגל מיובש
  • תמרינד
  • שרימפס מיובש
  • כוסברה/נענה/בצל ירוק קצוצים

הוראות הכנה
 

  • מרתיחים סיר עם שכבה של 2 ס"מ מים
  • כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומניחים מעל הסיר קערה עם הסוכרה ורוטב הדגים (באן-מרי). ניתן להמס את הסוכר ישירות בסיר בזהירות רבה במקום
  • כשהסוכר נמס לחלוטין מורידים מהאש ומוסיפים את הלימון ואת שאר הרכיבים
  • מערבבים היטב. טועמים ומאזנים
  • מצננים ושומרים במקרר

הערות

טיפים לרוטב מושלם

  • חשוב לא לחמם את הלימון כדי לשמור על הטעמים שלו חדים
  • אפשר להוסיף לרוטב חמאה ולהשתמש בו כרוטב לדגים, בשר ועוף
  • אפשר להחליף לסויה לקבלת רוטב בסגנון רוטב פונזו
  • אם הרוטב יצא מלוח צריך להוסיף עוד מכלל המרכיבים מלבד הרוטב דגים
 
מילות חיפוש רוטב אסיאתי, רוטב תאילנדי
ביקורות
דילוג לתוכן