סופריטו עוף

עוף ותפוחי אדמה

סופריטו בעיניי היא שיטת הכנה מושלמת לעוף ותפוחי אדמה. הטכניקה מאפשרת פיתוח והעברת טעמים בצורה מקסימלית. הדוגמה הטובה ביותר למנה שהיא יותר מסך חלקיה

עוף ותפוחי אדמה הם שילוב קדוש. שניצל ופירה, עוף מטוגן וצ'יפס, עוף עם תפוחי אדמה בתנור ועוד. במסעותיי מסביב לעולם נתקלתי בשיטות רבות להכנת עוף עם תפוחי אדמה. בניו זילנד פגשתי מנה שקברו בבור עם גחלים מתחת לאדמה, בפרו – צלייה מעל המדורה. המתכון הכי מוצלח שנתקלתי בו הוא הסופריטו. הוא עתיק ונכון. קשה להרוס אותו, וכשמבצעים אותו נכון מקבלים מעדן.

טיפים לסופריטו מושלם

  • כשמטגנים את תפוחי האדמה עשו זאת עם הרבה שמן, תמיד אפשר להוציא ולשמור שמן טעים לשימוש אחר
  • חשוב מאוד לייבש היטב את העוף לפני שמתבלים ומכניסים לשמן. חטפתי כבר כוויות בפנים…
  • כדאי להחליף את המים שבמתכון עם ציר. זה ייתן עומק טעמים מופלא
  • אני אוהב לשלב בסוף התבשיל עשבים רעננים כדי לאזן את השומניות
  • חרדל הולך מושלם עם עוף ותפוחי אדמה, ממליץ להכניס אותו עם הנוזלים

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

סופריטו עוף

טכניקה קלאסית למנה פשוטה ומהממת
זמן הכנה15 minutes
זמן בישול1 hour
זמן כולל1 hour 30 minutes
מטבח מקומי
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • סיר רחב

רשימת מרכיבים
  

  • 10 שוקיים של עוף טרי אפשר גם פרגיות עם עור
  • 5 תפוחי אדמה אדומים גדולים
  • ½ צרור כוסברה טרייה
  • 1 בצל לבן גדול
  • ½ צרור פטרוזיליה טרייה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 5 שיני שום
  • שמן חמניות
  • כ.מ מלח דק
  • כ.מ פלפל שחור
  • כ.מ זרעי כוסברה טחונים
  • כ.מ כמון טחון
  • כ.מ אבקת חרדל
  • 200 מ"ל ציר ציר עוף אופציה

הוראות הכנה
 

  • מחממים היטב סיר רחב
  • מקלפים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל ביס
  • מייבשים את העוף ומתבלים במלח ופלפל
  • פורסים את הבצל לרצועות
  • קוצצים את עשבי התיבול
  • מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה
  • מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר ומכניסים את העוף
  • מטגנים את העוף עד להזהבה מכל הכיוונים ומוסיפים את הבצל השום והתבלינים ומטכנים כ- 3 דקות נוספות
  • מוסיפים את תפוחי האדמה מעל העוף, מתבלים במלח ויוצקים מים רותחים/ציר עוף ככה שיכסו רק את העוף ולא יגעו בתפוחי האדמה שמעל ומכסים מיד.
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לחום נמוך
  • מבשלים כשעה ומוודאים שהנוזלים לא נגמרים
  • מוסיפים את עשבי התיבול, סוגרים את המכסה עד להגשה

הערות

טיפים לסופריטו מושלם

  • כשמטגנים את תפוחי האדמה עשו זאת עם הרבה שמן, תמיד אפשר להוציא ולשמור שמן טעים לשימוש אחר
  • חשוב מאוד לייבש היטב את העוף לפני שמתבלים ומכניסים לשמן. חטפתי כבר כוויות בפנים…
  • כדאי להחליף את המים שבמתכון עם צי. זה ייתן עומק טעמים מופלא
  • אני אוהב לשלב בסוף התבשיל עשבים רעננים כדי לאזן את השומניות
  • חרדל הולך מושלם עם עוף ותפוחי אדמה, ממליץ להכניס אותו עם הנוזלים
ביקורות
דילוג לתוכן