אוזני המן

קלאסיקה מנצחת

עד השנים האחרונות, לפני שהפכתי לאבא, לא הכנתי מאכלי חגים. התחושה תמיד הייתה שזה זמן מנוחה מהמסעדה ומהמטבח ועכשיו אני רק רוצה שיפנקו אותי בכל המאכלים שגדלתי עליהם. 

אוזני המן פרג

את המתכון הזה פיתחתי לפני שנתיים כשרציתי שמיכאלה, ביתי הבכורה, תטעם ותהנה ממה שאני יודע להכין. לקחתי בצק פריך שעבדתי איתו באחת המסעדות. חיברתי עם מלית שפגשתי במקום אחר, הוספתי מעט טאץ' אישי ונדהמתי לגלות. זה הצליח. מאז המתכון גורף מחמאות בלי הפסקה. הבצק הוא בצק רך מאוד לכן חייבים לעבוד איתו קר!

"אבא – אני אוהבת את הזנמן עם הפרד" אחד המשפטים הכי משמחים ששמעתי בחיי

 אוזני המן מתכון

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

אוזני המן במילוי פרג

הסוד באוזן המן טובה הוא איזון בין בצק פריך נמס ומלית עסיסית ונעימה
זמן הכנה1 hour 30 minutes
זמן בישול15 minutes
זמן כולל2 hours
מטבח ישראלי
מספר מנות 2 תבניות

ציוד הכרחי

  • קורץ עגול (אפשר עם כוס קטנה)
  • שק זילוף
  • לקקן
  • סיר בישול
  • מיקסר (אפשר גם במעבד מזון)
  • תבניות אפייה

רשימת מרכיבים
  

מלית פרג

  • 80 גרם סוכר
  • 1 כף דבש
  • 160 מל' חלב
  • 150 גרם פרג טרי טחון
  • 60 גרם חמאה
  • ½ כפית מלח
  • 40 גרם חלמון (2 חלמונים לארג')
  • 120 גרם אבקת שקדים
  • 1 כפית גרידת לימון ותפוז
  • 5 גרם מחית וניל

בצק פריך

  • 540 גרם קמח קונדיטוריה רך
  • 60 גרם קמח מלא
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם אבקת שקדים
  • 360 גרם חמאה טובה
  • 110 גרם ביצה
  • 5 גרם מחית וניל איכותית

הוראות הכנה
 

מלית פרג:

  • בסיר מרתיחים חלב, וניל, סוכר מלח ודבש
  • מוסיפים את הפרג ואבקת השקדים ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות
  • מוסיפים את גרידת הלימון והתפוז ואת החמאה ומורידים מאש. מערבבים היטב. המסה צריכה להיות רכה ולהיפרד כשחוצים אותה עם כף
  • מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. עוטפים בנייר אפייה בצמוד למסה ומעבירים לקירור
  • מעבירים את המסה לשק זילוף לפני שהבצק מוכן לרידוד

בצק פריך:

  • חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומערבבים אותה עם כל היבשים במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצרים פירורים.
  • מוסיפים את הביצה והווניל ומערבבים עד שמקבלים בצק אחיד. לא לעבד יותר מדי.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח לפחות שעה ומומלץ לילה שלם.
  • מרדדים לעובי של 3 מ"מ ומעבירים לקירור נוסף של 15 דקות קורצים עיגולים בגודל הרצוי ומזלפים מילוי
  • מעצבים לצורה של אוזן המן ומכניסים לקירור ל 20 דק'. מחממים תנור על טורבו ל- 190°C
  • מורידים את התנור ל- 170°C ואופים כ- 15 דקות עד שמתחילות להזהיב
מילות חיפוש אוזני המן, מאפה חג, מלית פרג
ביקורות
דילוג לתוכן