ממרח חמאה שרופה עם שום מרווה ודבש

אין ארוחה פרטית שלי שלא מתחילה עם המטבל הזה, שתמיד גונב את ההצגה

חמאה שרופה עם שום דבש ומרווה

ממרח חמאה נדיר שפותח כל ארוחה בה אני מארח כבר שנים
זמן הכנה10 minutes
מטבח צרפתי

ציוד הכרחי

  • סיר קטן קסרול
  • מטרפה קטנה
  • לקקן
  • קערת נירוסטה או סיר נוסף
  • מסננת

רשימת מרכיבים
  

  • 400 גרם חמאה איכותית אפשרה גם חמאה מלוחה רק לא מוסיפים עוד מלח
  • 2-3 יחידות שיני שום טרי
  • 10-20 גרם דבש 1-2 כפות תלוי כמה מתוק אוהבים את זה
  • 2-3 עלי מרווה טריים

הוראות הכנה
 

  • מרתיחים את החמאה בסיר ומערבבים בלי הפסקה ובזהירות רבה את החמאה עד שמתחילים לראות ולהריח! קצת שרוף והצבע של החמאה הופך לחום כהה
  • מעברים לקערת נירוסטה ומוסיפים את השום והמרווה
  • אחרי 10-15 דקות מוסיפים את הדבש מעט מלח וממשיכים לערבב עם המטרפה
  • כל עוד נוזלי, מעבירים דרך מסננת לקערה קרה וטורפים עד שמתחיל להתקרר ומקבלים מרקם קרמי
  • אפשר לזרז בכך שמניחים את הקערה בתוך קערה עם קרח ומערבבים - חשוב להיזהר לא לתת למסה להתקרר מדי כי אז לא נוכל לחזור למרקם הקרמי
  • מחזיק שנה במקרר וגם לא מעט כשמשאירים מכוסה בטמפרטורת חדר נעימה
מילות חיפוש חמאה שרופה, מטבלים
ביקורות
דילוג לתוכן