עוגיות שוקולד צ'יפס

לא צריך יותר מזה

במהלך השנים הרבות בהן עברתי בין מטבחים ומאפיות פגשתי בלא מעט

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס

 אבל אחרי שמצאתי ופיתחתי את המתכון הזה – החיפוש תם. העוגיות האלו קלות להכנה וממכרות מאוד…בתיאבון 🙂

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות נימוחות שתמיד מצליחות להפתיע
זמן הכנה20 minutes
זמן בישול12 minutes
זמן קירור1 hour 30 minutes
זמן כולל2 hours
מטבח אמריקאי
מספר מנות 20 עוגיות

ציוד הכרחי

  • מיקסר (אפשרי בקערה עם מיקסר ידני)
  • תנור
  • סכין חיתוך (אפשר לקצוץ את השוקולד גם במעבד מזון)
  • מקרר

רשימת מרכיבים
  

  • 250 גרם קמח קונדיטוריה רך (אפשר גם רב תכליתי)
  • 3.5 גרם מלח דק
  • 5 גרם אבקת אפיה
  • 250 גרם חמאה מומסת (להמס בזהירות לא לחמם מדי)
  • 200 גרם סוכר חום (אפשר גם דמררה ולבן)
  • 75 גרם ביצים
  • 25 גרם חלמונים
  • 7 גרם מחית וניל איכותית
  • 250 גרם שוקולד מריר קצוץ (לקצוץ גס עם סכין)

הוראות הכנה
 

  • מקציפים במיקסר את החמאה המומסת עם הסוכר עד שמקבלים קרם אחיד ובהיר
  • מוסיפים את הביצים, החלמונים ומחית הווניל וממשיכים להקציף עד שהקרם עולה והופך ממש בהיר
  • מחליפים לוו גיטרה
  • מערבבים/מקפלים פנימה את כל היבשים עד שנטמעים, מבלי לעבד מדי את המסה
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומקפלים מעט
  • מעבירים את המסה למקרר למשך שעה בערך
  • כשהמסה יציבה מוציאים עם כף חתיכות של 50-60 ג' ומכדררים אותן, מניחים על מגש עם נייר אפייה.
  • מכניסים את מגש האפייה להקפאה למשך 20-30 דקות
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות. מוציאים את מגש האפייה, מסדרים את הכדורים במרחקים של 10 ס"מ ומכניסים לאפייה ב – 165 מעלות למשך 12 דק' או עד לקבלת הזהבה עדינה בשוליים של העוגיות.

הערות

מומלץ לשחק עם סוגי שוקולד שונים, להוסיף תבלינים ולהכין כמות גדולה כי זה נגמר מהר.
מילות חיפוש עוגיות, שוקולד צ'יפס
ביקורות
דילוג לתוכן