פלאפל עדשים כתומות

מתכון פלאפל ביתי

פלאפל

אפשר להכין פלאפל מעולה כמעט מכל הקטניות. את המתכון מעדשים כתומות אני מעדיף בגלל שהן הכי קלות לעיכול וקלות לבישול. אין צורך להשרות לילה שלם ולהכין יותר מדי זמן מראש. העדשים מוכנות לעבודה תוך 20 דקות. במיוחד מאז שצריך לבשל לילדים ואין הרבה זמן המתכון הזה הפך לאחד האהובים עלי ביותר.

טיפים לפלאפל מושלם

  • כדאי לטחון את כלל המרכיבים ורק אז את העדשים כדי לא לטחון אותן דק מדי ולקבל מרקם יותר פריך
  • כדאי לתת למסה לנוח במקרר כחצי שעה עד שעה
  • חובה לטגן בשמן עמוק בתוך סיר. התוצאה תהיה יותר קריספית ופחות ספוגה בשמן
  • הטיגון נעשה בטמפרטורה בינונית של  150 מעלות. גבוה מזה מקבלים כדורים כהים ולא מספיק מוכנים
  • אני לא אוהב להוסיף קמח או ביצה לתערובת- אין צורך

 

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

פלאפל מעדשים כתומות

מתכון מהיר מאוד עם טעם מעולה.
זמן הכנה10 minutes
זמן בישול20 minutes
זמן כולל40 minutes
מטבח מקומי
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • מעבד מזון (אפשר גם במטחנת בשר)
  • כף פלאפל (לא חובה- מאוד נוח לשימוש)
  • 2 קערות נירוסטה
  • מסננת רשת לסינון המוכנים
  • כף מחוררת להוצאה מהשמן
  • סיר טיגון

רשימת מרכיבים
  

  • 170 גרם עדשים כתומות
  • 1 בצל לבן קטן
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 2 שיני שום
  • ½ פלפל ירוק חריף
  • ½ צרור כוסברה טרייה
  • ¼ צרור פטרוזיליה י
  • כ.מ מלח
  • כ.מ כמון טחון
  • כ.מ זרעי כוסברה טחונים
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 2 ליטר שמן חמניות לטיגון

הוראות הכנה
 

  • משרים את העדשים הכתומות כחצי שעה במים קרים. מסננים היטב
  • טוחנים במעבד מזון את כלל המרכיבים מלבד העדשים
  • מוסיפים את העדשים וטוחנים בפולסים לקבלת מרקם גרוס גס
  • מעבירים לקערה, מכסים ומכניסים לצינון 10-30 דקות
  • מחממים שמן בסיר עמוק ל- 150°C
  • בעזרת כף מעצבים את כופתאות הפלאפל ומטגנים עד להזהבה
  • מעבירים את הכדורים המוכנים למסננת רשת בקערה
  • ניתן לשמור את המסה במקרר כיממה

הערות

טיפים לפלאפל מושלם

  • כדאי לטחון את כלל המרכיבים ורק אז את העדשים כדי לא לטחון אותן דק מדי ולקבל מרקם יותר פריך
  • כדאי לתת למסה לנוח במקרר כחצי שעה עד שעה
  • חובה לטגן בשמן עמוק בתוך סיר. התוצאה תהיה יותר קריספית ופחות ספוגה בשמן
  • הטיגון נעשה בטמפרטורה בינונית של  150 מעלות. גבוה מזה מקבלים כדורים כהים ולא מספיק מוכנים
  • אני לא אוהב להוסיף קמח או ביצה לתערובת- אין צורך
 
 
מילות חיפוש עדשים כתומות, פלאפל, קטניות
ביקורות
דילוג לתוכן