בצק לפיצה

קמח, מים, מלח וזמן

התחלתי לאפות לחמים לפני עשור כשעבדתי במטבח המקצועי של מסעדת "מסה". הכנו לחם דגנים ולחם "מחמצת" ופוקאצ'ות.
העבודה עם הבצק הפנטה אותי ופתחה לי עולם תוכן מרתק ומסתורי. באותן שנים עברתי מספר קורסים בבתי הספר המובילים בארץ שכולם עסקו בלחמים. בבצק.

רק היום עשור אחרי אני באמת מבין על מה דיברו אותם מורים שאמרו שצריך להרגיש, ופירקו את התהליך לעשרה שלבים שכל אחד מהם מיוחד וקדוש

יש הרבה סדנאות לחם, סדנאות פיצה, סדנאות בישול איטלקי על פוקאצ'ה ואינספור סדנאות מחמצת.


המתכון הבא הוא שעובד עבור כל כך הרבה סוגי מאפים. אם אין לכם ניסיון עם בצקים זה הבצק להתנסות עליו. 

ברשת תמיד תראו איך אנשים מכינים לחמים מלאי בועות ענקיות וכותבים עליהם בקמח את אילן היוחסין שלהם. אל תיתנו לזה להשפיע עליכם. 

הפיצה שלכם תשתפר מפעם לפעם, עד למצב שבו תהיה לכם יטה שלמה לתקתק פיצות בבית

 

 

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

בצק לפיצה

בצק פיצה מושלם
מטבח איטלקי, ים תיכוני
מספר מנות 8

ציוד הכרחי

  • מיקסר קשה ללוש ביד אבל אפשרי
  • קערה
  • קערה קטנה
  • כוס לשמן

רשימת מרכיבים
  

  • 850 גרם קמח פיצה עדיף קמח מהמקפיא
  • 150 גרם קמח שיפון מלא
  • 13 גרם שמרים יבשים
  • 650 גרם מים קרים מאוד
  • 23 גרם מלח
  • 120 גרם שמן זית כדאי לשמור במקרר לפני הכנת הבצק
  • 25 גרם סוכר אפשרי (אישית פחות אוהב)

הוראות הכנה
 

  • בקערת המיקסר שוקלים תחילה את המים עם השמרים
  • מוסיפים את הקמחים (ואת הסוכר אם רוצים להוסיף)
  • לשים במיקסר עם וו לישה על עוצמה (1-2) נמוכה למשך 8 דקות
  • שוקלים את המלח ואת השמן, מצננים את השמן במקפיא
  • מגבירים את מהירות הלישה לבינונית-מהירה ל- 5 דקות
  • מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שנעלם
  • מוסיפים את השומן במהירות בינונית-גבוהה כל פעם מעט ומחכים עד שייטמע השמן והבצק יחזור להיות אחיד. כשהבצק הוכן היטב הוא נראה עם מרקם של משי מבריק והוא רך מאוד אבל לא כל כך דביק
    מרטיבים את הידיים ומוציאים את הבצק ומקפלים בידיים עד שנהיה מתוח וחלק
  • בקיץ אפשר להכניס את הבצק ישר למקרר ללילה (אני ממליץ)
  • בחורף אם לא חם ממש בבית אפשר לתת לבצק לנוח בחוץ כחצי שעה ואז מכניסים למקרר ללילה
  • אם רוצים להכין מהר מתפיחים בכלי אטום או בקערה מכוסה בשקית כשעה בקיץ עד שעתיים בחורף.
  • את חלוקת הבצק לכדורים ניתן לעשות גם לפני וגם אחרי מקרר לנוחות
  • מורידים את הבצק על משטח מקומח בשכבה עדינה של קמח
  • חותכים חתיכות בגודל הרצוי. שאני מכין פיצה בתנור הביתי אני שוקל כדורים של 250-350 גרם
  • מקפלים את כדורי הבצק עד שמקבלים כדור עם שטח פנים חלק וקפיצי. מחזירים לתבנית מרוחה בשמן זית וגם מרססים שמן זית על הכדורים מלמעלה
  • מתפיחים את הכדורים כ- 30-120 דקות תלוי בטמפרטורת החדר ולחץ הזמן
  • פותחים את הבצק לצורה הרצויה ואופים
מילות חיפוש בצק, בצק לפיצה בטאבון, בצק לפיצה מתכון, בצק פיצה, מאפים, פיצה
ביקורות
דילוג לתוכן