פשטידה קלה

מתכון בסיסי לפשטידה מגבינות רזות

פשטידת ברוקולי | פשטידת בטטה | פשטידת פטריות

כל פשטידה שתחליטו להכין ניתן להכין עם גבינות רזות למתכון יותר קליל ובריא. ניתן להחליף כל ירק ולשנות את שיטת הטיפול בו. במקום לבשל במים אפשר לצלות בתנור וכד'. אתהגבינות ניתן תמיד להחליף בגבינות עשירות יותר לשיפור הטעם. רק לקחת בחשבון שעם הוספת שומן למתכון אנחנו משנים את המרקם של הפשטידה.

טיפים לפשטידה מושלמת

  • כשמעררבים את כלל המרכיבים יש לוודא שאין רכיבים חמים כדי למנוע בישול מוקדם של הביצים והחלב במתכון
  • ככל שניתן לירקות יותר טעם בהכנה המקדימה כך נקבל טעם משודרג לפשטידה
  • תמיד נשאף שהירקות יהיו מוכנים לפחות 80% לפני הכנסתם לבלילה כדי שבתוצאה הסופית יהיו מוכנים לחלוטין

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

פשטידה מגבינות רזות

פתרון פשוט לארוחה קלה. בריא, קליל וטעים
זמן הכנה30 minutes
זמן בישול40 minutes
זמן כולל1 hour 40 minutes
מספר מנות 4 סועדים

ציוד הכרחי

  • תנור
  • קערה
  • תבנית אפייה עמוקה

רשימת מרכיבים
  

  • 250 גרם גבינת קוטג'
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 3 ביצים
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור
  • 2 בצל לבן/כרישה
  • 2 גזר
  • 1 כף חרדל
  • כ.מ תבלינים לפי הטעם
  • 4 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה

הוראות הכנה
 

  • מחממים תנור ל 175°C
  • קוצצים בצל וגזר ומטגנים עם מעט שמן עד שמזהיבים. מוציאים ומצננים
  • מערבבים את כלל המרכיבים בקערה
  • יוצקים לתבנית אפייה מעט משומנת ומכניסים לתנור
  • אופים בטורבו 30-40 דקות ומוציאים כשהפשטידה מקבלת גוון מקורמל
  • ניתן להוסיף גבינות שמנות ועשבי תבלין לפי הטעם

הערות

טיפים לפשטידה מושלמת

  • כשמעררבים את כלל המרכיבים יש לוודא שאין רכיבים חמים כדי למנוע בישול מוקדם של הביצים והחלב במתכון
  • ככל שניתן לירקות יותר טעם בהכנה המקדימה כך נקבל טעם משודרג לפשטידה
  • תמיד נשאף שהירקות יהיו מוכנים לפחות 80% לפני הכנסתם לבלילה כדי שבתוצאה הסופית יהיו מוכנים לחלוטין
 
מילות חיפוש אפייה, בריא, ירקות, פשטידה, צמחוני
ביקורות
דילוג לתוכן