קינוח מלבי כשר לפסח

ללא גלוטן | פרווה | טעים ברמות

לא פעם אני נדרש להכין קינוח לא חלבי, ללא גלוטן ובמקום להתבאס אני מכין את הפינוק המשוגע הזה, בכל עונה אני משנה את הפרי שברוטב ותמיד אפשר פשוט לשנות לגרסה חלבי בכך שנחליף את הקרם קוקוס בשמנת מתוקה וכו

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

קינוח מלבי כשר לפסח

קינוח מושלם כשאי אפשר חלבי, גלוטן וכו' ורסטילי וטעים ממש
מטבח גלילי, מקומי

ציוד הכרחי

  • מיקסר אופציונלי
  • תנור
  • תבנית עמוקה
  • מטרפות
  • לקקנים
  • קערות

רשימת מרכיבים
  

מלבי

  • 1200 גרם קרם קוקוס גם חלב קוקוס עובד
  • 200 גרם סוכר
  • 250 גרם מים
  • 80 גרם קורנפלור
  • כ.מ תמצית מי זאהר או מי ורדים

בסיס דקוואז כשלפ

  • 140 גרם חלבונים
  • 15 גרם סוכר להקצפה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם שקדים טחונים
  • 40 גרם אגוזים קצוצים

רוטב אננס/מנגו

  • 200 גרם מחית אננס/מנגו או כל מחית פרי אחר
  • כ.מ סוכר תלוי כמה המחית מתוקה, אם משתמשים בפרי טרי מוסיפים לפחות 20 גרם סוכר
  • כ.מ מחית וניל איכותית אופציונלי
  • כ.מ נענע/בזיליקום מוסיפים אחרי שמורידים מהאש
  • 10 גרם קורנפלור
  • 15 גרם מים

הוראות הכנה
 

בסיס דקוואז

  • מקציפים חלבונים עם מעט סוכר למרקם חזק
  • מנפים פנימה את כל האבקות ומערבבים היטב
  • מוסיפים את האגוזים בסוף
  • אופים 20 דקות ב 180מעלות טורבו מוציאים ומצננים

מלבי

  • מערבבים בקערה את הקורנפלור ומהמים
  • מרתיחים בסיר קרם קוקוס עם סוכר
  • כשהגיע לרתיחה מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לערבב עם מטרפה היטב עד שמקבלים מרקם קטיפתי
  • מוסיפים את מי הזאהר או תמצית טעם אחרת
  • מוזגים ישירות על הבסיס

רוטב אננס/מנגו

  • מחממים את מחית הפרי לרתיחה עדינה עם הסוכר
  • מערבבים קורנפלור עם מים ומוסיפים
  • טורפים תוך כדי בישול כ 3-5 דקות
  • מצננים ובוזקים על המלבי רק שהכל קר לחלוטין
מילות חיפוש כשר לפסח, מלבי, קינוח כשר
ביקורות
דילוג לתוכן