קרקר ללא גלוטן

קרקר גרעינים שאי אפשר להפסיק לאכול

קרקרים

רק בשנים האחרונות הבנתי כמה חשוב שיהיה בבית קרקר טוב. הם פשוט סוגרים את הפינה. את הקרקר הזה פגשתי באחת המסעדות בהן עבדתי . הוספתי רכיבים שיניתי אחרים והגעתי למתכון שאני ממש ממש אוהב. חברים מבקשים אותו כל הזמן, מתכון הזה מועבר בכל שבוע לאנשים חדשים שגילו כמה שהוא מדהים אז אם אתם מחפשים:

קרקר בריא | קרקר עם גרעינים | קרקר כוסמין 

תוכלו תמיד לשחק עם המרכיבים לאט לאט וליצור לכם את הקרקר שלכם

טיפים לקרקר מושלם

  • הכי חשוב זה לרדד את המסה בצורה אחידה. ולוודא שהכל מוכן באותו האופן
  • עדיף להוציא כשחלק מוכן והשאר עוד לא, מאשר שחלק יהיה שרוף והשאר מוכן (תמיד אפשר להחזיר לתנור)
  • כדאי לשמור בקופסה אטומה והקרקר מחזיק כמעט שבוע
  • אפשר להחליף את הקורנפלור בקמחים מסוגים שונים

 

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

קרקר גרעינים

מתכון ללא גלוטן מנצח לקרקר שאי אפשר להפסיק לאכול
זמן הכנה15 minutes
זמן בישול30 minutes
זמן כולל1 hour
מטבח מקומי
מספר מנות 1 תבנית אפייה

ציוד הכרחי

  • 1 קערה
  • 1 תבנית אפייה
  • 1 מרית למריחה אחידה
  • 2 ניירות פרגמנט לאפייה
  • תנור
  • מיקסר (לא חובה – מקצר את ההכנה)

רשימת מרכיבים
  

  • 30 גרם זרעי פשתן
  • 40 גרם גרעיני חמנייה לא קלוי
  • 10 גרם גריעני דלעת לא קלוי
  • 20 גרם צ'יה
  • 15 גרם שומשום
  • 10 גרם צנובר לא קלוי
  • 10 גרם שקדים פרוסים לא קלוי
  • כפית סוכר
  • ¾ כפית מלח
  • כ.מ פלפל שחור גרוס
  • 30 גרם קורנפלור
  • 2 כפית טחינה גולמית
  • 30 גרם שמן זית
  • 145 מ"ל מים רותחים

הוראות הכנה
 

  • מחממים תנור ל 160°C
  • מערבבים בקערה את כלל המרכיבים היבשים
  • מערבבים בנפרד את הטחינה עם השמן והמים הרותחים ומוזגים על התערובת היבשה
  • מערבבים היטב כ- 10 דקות עד שמתחיל להסמיך
  • מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ויוצקים מעליו את התערוב
  • מכסים בנייר נוסף ובעזרת מרית מפזרים את המסה לעובי הדק ביותר שמצליחים (הגרעינים ימנעו אזורים דקים מדי)
  • מעבירים את ניירות האפייה לתוך תבנית אפייה ומעליהם מניחים תבנית נוספת
  • מכניסים לתנור ל- 20 דקות
  • מורידים את התבנית העליונה ואת הנייר העליון וממשיכים לאפות עד להזהבת הגרעינים
  • מצננים ושוברים לגודל הרצוי

הערות

טיפים לקרקר מושלם

  • הכי חשוב זה לרדד את המסה בצורה אחידה. ולוודא שהכל מוכן באותו האופן
  • עדיף להוציא כשחלק מוכן והשאר עוד לא, מאשר שחלק יהיה שרוף והשאר מוכן (תמיד אפשר להחזיר לתנור)
  • כדאי לשמור בקופסה אטומה והקרקר מחזיק כמעט שבוע
  • אפשר להחליף את הקורנפלור בקמחים מסוגים שונים
 
מילות חיפוש בריא, ללא גלוטן, נישנוש, קרקר
ביקורות
דילוג לתוכן