ריזוטו כרובית

מנה חורפית מקסימה

ריזוטו היא מנה שמלווה אותי בסדנאות בישול רבות. היופי בעיניי הוא היכולת להעניק לריזוטו קשת טעמים כל כך רחבה. אפשר לאכול אותו כמנה עיקרית או לצד סטייק או פילה דג. לרוב זאת מנהשמתאימה יותר לעונה הקרה אבל אפשר להקליל אותה בכדי שתתאים גם לימי הקיץ

ישנן שתי שיטות להכנת הריזוטו. האחת – להכין במקום, תוך ערבוב בלתי פוסק ויצירת קרמה מטורפת. זו שיטה מדהימה אך דורשת מאיתנו להיצמד למחבת למשך 30 דקות ומגבילה אותנו. השיטה השנייה והנפוצה יותר היא לבשל את האורזולעצור קצת לפני שמוכן ומיד מקררים מבלי להוסיף חמאה ופרמז'ן. לקראת הארוחה מחממים וממשיכים את התהליך עד סופו. בדרך זו תוכלו להגיש את המנה ברגע.

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

ריזוטו כרובית

ריזוטו איטלקי בשילוב קרם כרובית
עם כרובית מטוגנת ועוד תוספות שכרובית מאוד אוהבת
כ.מ = "כמות מתאימה"
זמן הכנה10 minutes
זמן בישול30 minutes
זמן כולל1 hour
מטבח איטלקי
מספר מנות 2 מנות

ציוד הכרחי

  • סיר טיגון
  • סיר לבישול כרובית
  • מחבת עמוקה
  • סכין שף
  • קערות
  • כף סינון רחבה
  • לקקן

רשימת מרכיבים
  

  • 100 גרם ריזוטו ארבוריו
  • 1 יחידה בצל לבן בינוני
  • 2 יחידות שן שום
  • ½ יחידה כרישה
  • ½ יחידה ראש כרובית
  • 600 מ"ל ציר עוף/ירקות
  • 50 מ"ל יין לבן
  • 1 ענף שמיר טרי
  • כ.מ חמאה
  • כ.מ שמן זית
  • כ.מ פרמז'ן איכותית
  • כ.מ קמח לבן (אפשר קורנפלור במקום)
  • כ.מ שמן לטיגון
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור/לבן
  • 100 מ"ל חלב לבישול הכרובית

הוראות הכנה
 

הכנת הכרובית:

  • מבשלים את ראש הכרובית במים/ציר וחלב (סה"כ 250 מ"ל נוזל)
    מוסיפים לנוזלים עשבי תבלין ארומטיים ומחזקי טעם
  • מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ- 10 דקות
  • מוציאים את הכרובית ופורסים ממנה 2-4 "סטייקים" בעובי 2 ס"מ ומכניסים אותם לקירור
  • מחזירים את שאר הכרובית לסיר ומבשלים כ-30 דקות
  • לקראת ההגשה מקמחים את ה"סטייקים" שפרסנו ומטגנים בשמן עמוק
  • את שארית הכרובית מוציאים וטוחנים למרקם חלק

ריזוטו כרובית:

  • קוצצים דק את הבצל, הכרישה והשום
  • ממסים במחבת עמוקה חמאה בשמן זית ומטגנים בעדינות את הבצל והכרישה עד שהם שקופים מעט, מוסיפים את השום ומטגנים עוד 3 דקות
  • מוסיפים את האורז ומטגנים אותו עם הירקות כ- 3 דקות
  • מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד שלא נשאר כלל יין במחבת
  • מוסיפים את קרם הכרובית אל האורז ומאדים מעט את הנוזלים
  • מוסיפים ציר בהדרגה בכל פעם מכסים את האורז ומניחים לו לספוג את הנוזלים תוך כדי ערבוב מתמיד
  • מבשלים על להבה בעוצמה בינונית
  • טועמים את האורז וכשהמרקם רך מוסיפים מלח פרמז'ן מגורר ומעט חמאה. מורידים מהאש ומגישים בצלחת
  • על הריזוטו מניחים כרובית מטוגנת ומפזרים עליה עלי שמיר ופרמז'ן אפשר להוסיף מעט גרידת לימון
מילות חיפוש כרובית, ריזוטו
ביקורות
דילוג לתוכן