מתכון עוגת גבינה פרורים

לכל משפחה יש את עוגת הגבינה שלה. כולן רכות, כולן מנחמות וכולן גורמות לנו "ליישר" לא מעט….

את המתכון הזה גיליתי לפני מספר שנים ואהבתי את המרקם העשיר שלו. יחד עם תחתית מ"בצק משוחזר" מקבלים עוגה פשוט מושלמת, מאוזנת בטעם ומרקם

 "לא צריך לרשום כמה זמן אפשר לשמור במקרר… לא נשאר כלום"

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

עוגת גבינה פירורים

'ה' עוגה של חג השבועות. למרות שיש לה גרסאות רבות מסביב לעולם זו הגירסה שגדלנו עליה. אפשר להכין אותה בדרכים שונות. פשוטות או מסובכות יותר. זו גירסה שאני ממש אוהב
זמן הכנה30 minutes
התייצבות במקרר2 hours 30 minutes
זמן כולל3 hours
מטבח עדתי, צרפתי

ציוד הכרחי

  • 1 תבנית לעוגה (26 ס"מ)
  • 1 מטרפה
  • 1 לקקן
  • 1 מיקסר
  • 1 תנור (אם מכינים לבד את הקראמבל)

רשימת מרכיבים
  

קראמבל לתחתית ולשכבת פירורים

  • 200 גרם חמאה קרה
  • 200 גרם קמח לבן רב תכליתי
  • 120 גרם סוכר
  • 2 גרם מלח דק
  • ½ כפית מחית וניל או כפית סוכר וניל
  • 50 גרם אבקת שקדים אופציה
  • 50 גרם שוקולד לבן לתחתית
  • 20 גרם חמאה לתחתית

מוס גבינה

  • 14 גרם ג'לטין
  • 70 גרם מים
  • 120 גרם סוכר
  • 40 גרם מים
  • 100 גרם חלמון
  • 430 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית גרידת לימון/ליים
  • 10 גרם מחית וניל איכותית
  • 450 גרם שמנת מתוקה 38%

הוראות הכנה
 

הכנת הקראמבל

  • מחממים תנור על טורבו ל 170°C
  • מערבבים ביד/במיקסר/במעבד מזון קוביות חמאה קרה עם קמח עד שמקבלים פירורים
  • מוסיפים את הסוכר, אבקת השקדים, המלח, הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ופירורית
  • מפזרים את התערובת על מגש עם נייר אפייה ואופים כ 15 דקות עד לקבלת גוון זהוב עדין
  • שומרים חלק מהקראמבל האפוי בצד לקישוט ואת השאר לוקחים לתחתית
  • ממיסים את השוקולד עם החמאה עד לקבלת תערובת אחידה (עדיף ב"באן-מארי")
  • מערבבים עם תערובת הקראמבל ויוצקים לתחתית התבנית ומהדקים היטב

הכנת קרם הגבינה

  • מערבבים את הג'לטין עם 70 גרם מים, ומניחים בצד להתייצב
  • ממיסים סוכר עם 40 גרם מים בסיר ומחממים עד לטמפרטורה של 118°C
  • במקביל מתחילים להקציף את החלמונים במיקסר ומזלפים פנימה את סירופ הסוכר מהסיר על דופן קערת המיקסר
  • מקציפים את המסה עד לקבלת נפח מקסימלי וגוון בהיר מאוד
  • מקציפים במקביל את השמנת לקצפת עם חצי מכמות אבקת הסוכר עד למרקם רך מאוד
  • מערבבים את גבינת השמנת עם אבקת הסוכר הנותרת, יחד עם גרידת הלימון והווניל
  • ממיסים את הג'לטין המעורבב עם המים בפולסים של 10 שניות במיקרו ומוסיפים לתוך קציפת החלמונים
  • מקפלים את החלמונים בהדרגה אל תערובת הגבינה
  • מקפלים את הקצפת פנימה
  • מוזגים את קרם הגבינה לתבנית מעל התחתית ומעבירים לצינון והתייצבות במקרר ל 2-3 שעות
  • מפזרים מעל את הקראמבל הנותר
מילות חיפוש חג שבועות, עוגה, עוגת גבינה פירורים, עוגת גבינה קרה
ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן