אוזני המן במילוי פרג

קלאסיקה מנצחת

עד השנים האחרונות, לפני שהפכתי לאבא, לא הכנתי מאכלי חגים. התחושה תמיד הייתה שזה זמן מנוחה מהמסעדה ומהמטבח ועכשיו אני רק רוצה שיפנקו אותי בכל המאכלים שגדלתי עליהם. 

את המתכון הזה פיתחתי לפני שנתיים כשרציתי שמיכאלה, ביתי הבכורה, תטעם ותהנה ממה שאני יודע להכין. לקחתי בצק פריך שעבדתי איתו באחת המסעדות. חיברתי עם מלית שפגשתי במקום אחר, הוספתי מעט טאץ' אישי ונדהמתי לגלות. זה הצליח. מאז המתכון גורף מחמאות בלי הפסקה. הבצק הוא בצק רך מאוד לכן חייבים לעבוד איתו קר!

"אבא – אני אוהבת את הזנמן עם הפרד" אחד המשפטים הכי משמחים ששמעתי בחיי

 

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

אוזני המן במילוי פרג

הסוד באוזן המן טובה הוא איזון בין בצק פריך נמס ומלית עסיסית ונעימה
זמן הכנה1 hour 30 minutes
זמן בישול15 minutes
זמן כולל2 hours
מטבח ישראלי
מספר מנות 2 תבניות

ציוד הכרחי

  • קורץ עגול (אפשר עם כוס קטנה)
  • שק זילוף
  • לקקן
  • סיר בישול
  • מיקסר (אפשר גם במעבד מזון)
  • תבניות אפייה

רשימת מרכיבים
  

מלית פרג

  • 80 גרם סוכר
  • 1 כף דבש
  • 160 מל' חלב
  • 150 גרם פרג טרי טחון
  • 60 גרם חמאה
  • ½ כפית מלח
  • 40 גרם חלמון (2 חלמונים לארג')
  • 120 גרם אבקת שקדים
  • 1 כפית גרידת לימון ותפוז
  • 5 גרם מחית וניל

בצק פריך

  • 540 גרם קמח קונדיטוריה רך
  • 60 גרם קמח מלא
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם אבקת שקדים
  • 360 גרם חמאה טובה
  • 110 גרם ביצה
  • 5 גרם מחית וניל איכותית

הוראות הכנה
 

מלית פרג:

  • בסיר מרתיחים חלב, וניל, סוכר מלח ודבש
  • מוסיפים את הפרג ואבקת השקדים ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות
  • מוסיפים את גרידת הלימון והתפוז ואת החמאה ומורידים מאש. מערבבים היטב. המסה צריכה להיות רכה ולהיפרד כשחוצים אותה עם כף
  • מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. עוטפים בנייר אפייה בצמוד למסה ומעבירים לקירור
  • מעבירים את המסה לשק זילוף לפני שהבצק מוכן לרידוד

בצק פריך:

  • חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומערבבים אותה עם כל היבשים במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצרים פירורים.
  • מוסיפים את הביצה והווניל ומערבבים עד שמקבלים בצק אחיד. לא לעבד יותר מדי.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח לפחות שעה ומומלץ לילה שלם.
  • מרדדים לעובי של 3 מ"מ ומעבירים לקירור נוסף של 15 דקות קורצים עיגולים בגודל הרצוי ומזלפים מילוי
  • מעצבים לצורה של אוזן המן ומכניסים לקירור ל 20 דק'. מחממים תנור על טורבו ל- 190°C
  • מורידים את התנור ל- 170°C ואופים כ- 15 דקות עד שמתחילות להזהיב
מילות חיפוש אוזני המן, מאפה חג, מלית פרג
ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן