מתכון בצק פסטה טרי

מתכון שרץ איתי כבר מעל עשור. מתאים לפסטה, רביולי, לזנייה ועוד…

את הבצק פיתחתי עבור סדנאות בישול וקורס הבישול הפרטי, הוא נוח להכנה בבית והשימוש בו מגוון מאוד. 
ניתן להכין את המתכון באמצעות קמחרב תכליתי פשוט. אולם אם נשתמש בקמחים איכותיים,
נקבל בצק טוב יותר, גמיש ופלסטי ובעל מרקם סופי שונה בצורה משמעותית. בתחתית המתכון ישנו סרטון הדרכה קצר.

העיקר בכל מנת פסטה – הוא הבצק. הרוטב והמרכיבים האחרים נועדו רק להחמיא לו

הכנת בצק פסטה טרי
חיתוך בצק פסטה מסדנה
הכנת רביולי בסדנת פסטה

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

בצק לפסטה חלמונים

בצק טרי לפסטה גמיש ונוח לעבודה
זמן הכנה1 hour 30 minutes
זמן בישול4 minutes
זמן כולל45 minutes
מטבח איטלקי
מספר מנות 4 מנות

ציוד הכרחי

  • מכונת פסטה (או מערוך)
  • משקל מטבח
  • סכין
  • סיר בישול
  • מסננת

רשימת מרכיבים
  

  • 67 גרם קמח פסטה לבן (אפשר קמח רב תכליתי)
  • 33 גרם קמח דורום סמולינה
  • 10 מל' מים
  • 55 גרם חלמונים
  • 1.5 גרם מלח
  • 10 מל' שמן זית איכותי

הוראות הכנה
 

  • שופכים את הקמחים והמלח לקערה
  • יוצרים גומחה במרכז הקמח ושופכים לתוכה את החלמונים, המים ושמן הזית
  • מערבבים לאט בעזרת מזלג ובכל פעם מכניסים בעדינות מעט מהקמח אל הנוזלים
  • ממשיכים עד שמתקבל בצק פירורי ומתחילים ללוש
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאפשרים לו לנוח כ-30 דקות במקרר
  • מוציאים את הבצק. חותכים ממנו חתיכה ומרדדים אותה לעובי הרצוי בעזרת מכונת פסטה או מערוך.
  • מרתיחים מים עם מלח ומבשלים כ 2-4 דקות

הערות

כשהבצק טוב הוא אמור להיות טיפה דביק ברמה שאם נוגעים בו ומרפים מרגישים טיק קטן. במרקם הוא צריך להזכיר פלסטלינה קשיחה.
מילות חיפוש בצק, פסטה, רביולי
ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן