כרובית שלמה בתנור

טעים, מרשים וקל מאוד

לא סתם אייל שני הכניס אותה לתוך פיתה ועשה מזה קאלט… 

את המתכון הזה אני מכין כמעט בכל קורס בישול. הוא וורסטילי ולא דורש הרבה. אחרי האידוי בנוזלים ניתן לצנן את הכרובית ולטגן אותה, להכניס אותה לסלט או לטחון אותה לממרח. אפשר למלא אותה ועוד.

"וואי זה מה זה פשוט! כל ארוחה עכשיו אני מכין אחת כזאת.."

הכרובית נמצאת על המדף בסופר במשך כל חודשי השנה. אבל העונה שלה היא חורף ולכן לא אמליץ על כרובית בקיץ. הן לא אותו הדבר. קטנו ובעלות מרקם אחר. בעת האידוי בנוזל אני נוהג להכניס לנוזלים טעמים מאוד חזקים וארומטיים כדי להעניק לכרובית עומק ועניין נוסף.

כרובית מגינת הירק שלי

מתכון של תום גלס

טבח. אופה. קונדיטור. עבדתי במטבחים של שפים גדולים כמו אביב משה, מאיר אדוני, ארז קומורובסקי ועוד.

 אבל, רק כשמצאתי עצמי מבשל יום יום כשף של משפחה, הבנתי כמה הידע שצברתי במטבחי הגורמה יכול לעזור גם בבישול הביתי.

המטבח הוא הלב של כל בית, שם אני בוחר להיות ולתת מעצמי בכל רגע ורגע.

 

כרובית שלמה בתנור

הכנה מאוד פשוטה ומאוד קצרה
התוצאה בולטת במרכז השולחן
אין יותר מקומי מזה, עם טחינה או יוגורט
אם בתנור או במעשנה..הכרובית תמיד מתאימה
זמן הכנה10 minutes
זמן בישול40 minutes
זמן כולל1 hour
מטבח מקומי

ציוד הכרחי

  • סיר בגודל הכרובית עם מכסה
  • תבנית אפייה
  • מברשת (למרוח שמן)
  • כף מחוררת רחבה

רשימת מרכיבים
  

  • 1 יחידה ראש כרובית טרייה
  • 250 מל' מים (מומלץ להחליף בציר עוף/ירקות וכד')
  • 40 מל' שמן זית
  • כ.מ תבלינים, מלח ופלפל
  • כ.מ מחזקי טעם (אצות יבשות/שום טרי או מיובש/ בצל מיובש ועוד)

הוראות הכנה
 

  • מכניסים את הכרובית לסיר מעט רחב ממנה ומוסיפים נוזלים, מלח, פלפל ומחזקי טעם
    אני נוהג להוסיף MSG, רוטב דגים, אצות קומבו, בצל מיובש ועוד עם ציר עוף
  • מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ- 15 דקות
  • מוציאים בזהירות מהסיר ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה
  • מכינים שמן/שומן אווז/חמאה מומסת ומערבבים עם תבלינים
  • מורחים על הכרובית ומכניסים אותה לאפייה בתנור על טורבו גריל או במעשנה ב- 200°C עד שמשחימה ואף מעט נחרכת.
  • מגישים בליווי ממרחים מרעננים ושומניים
מילות חיפוש ירקות, כרובית שלמה

 

ביקורות
נגן וידאו
נגן וידאו
מְעוּלֶה
34 ביקורות ב-
Ailon Voldman
Ailon Voldman
02/09/2023
אין מילים לתאר את החוויה. שף פרטי, מורה פרטי, מדריך, איף שלא תקראו לזה הבן אדם פשוט מביא את עצמו ונותן המון ערך מוסף. הסבלנות, הדיבור בגובה העיניים, החוויה, האנושיות, עבודת הצוות והאוכל הכלכך טעים ומיוחד, אלה כל הדברים שהפכו את החוויה הזאת לכלכך עוצמתית תודה תום!
Stav Novisov Bolotin
Stav Novisov Bolotin
02/09/2023
לקחתי את הקורס למתחילים. עד כע נהנה מאוד מהקורס ומההדרכה של תום. מציע בחום לחובבים כמוני השוקלים ומתעניינים בענייני מטבח ובישול.
sharona voldman
sharona voldman
01/09/2023
תום גלס קשוב ומקצועי 🪷 סדנה ביתית בקרית טבעון מושלמת !!!! חוויה קולינרית גם של העברת המידע וגם של טיב האוכל רמה גבוהה בינלאומית ❤️❤️❤️
Sigal Steinberg
Sigal Steinberg
01/09/2023
עשינו לילד לקראת בר המצווה 3 שיעורי בישול עם תום היה נעים, מסביר ומלמד מאוד! פתח את הילד לבישולים, וטעמים חדשים, ולימד אותו טכניקות וכלים שיקדמו את הבישול שלו בצעדי ענק למעלה. וכמובן התוצרים טעימים מאוד ממליצה בחום רב 🙂
Efi Pupkin
Efi Pupkin
21/08/2023
Perfect... everything.
חגית רוס
חגית רוס
21/08/2023
הזמנו את תום לארוחת שף לכבוד ״חתונת הזהב״ של הוריי. תום, עם ידי הזהב, החיוך הגדול והמבוייש והסבלנות אין קץ, הוציא תחת ידיו ארוחת מלכים, שגרמה לכולנו לשבת סביב השולחן למעלה מ-3 שעות ורק להנות. האוכל הותאם באופן פנומנלי לכל המגבלות של מי מהאוכלים (משומרי הכשרות עבור דרך האלרגי לדגנים ועד לזו שנמנעת מפחמימות וסוכרים). במחשבה גדולה התאים תום את התפריט כך שכולם יכלו לאכול מהכל. אנחנו כבר מחפשים את התירוץ לאירוע הגדול הבא…😋
Liat Eyal
Liat Eyal
17/08/2023
הזמנו את תום לסדנת ראמן פרטית לרגל יום הולדת. תום בחור מקסים, מקצועי, נעים הליכות, בעל ידע רב. הסביר הכל בצורה נעימה, היה קליל, זורם, הביא איתו את כל הציוד, כך שאם משהו היה חסר, אין בעיה. היה לנו מאוד כיף, וגם הראמן יצא מושקע ומאוד טעים. נותרו לנו בבית רטבים וצירים לעוד כמה ארוחות טובות. ממליצים בחום!
Eden Skovronek
Eden Skovronek
04/08/2023
תום הגיע אלינו הביתה ללמד אותנו להכין ראמן. היה מאוד נחמד איתו! זורם, קליל, אווירה ממש טובה ונעימה. חוץ מזה למדנו קצת דברים בסיסיים בהכנת אוכל וקיבלנו טיפים מעולים (: וכמובן שהראמן היה שווה כל דקת עבודה! ממליצים בחום.
Itzik F
Itzik F
14/04/2023
Amazing cooking experience in a lovely atmosphere. Tom is a great teacher and super nice person.
Noa Gana
Noa Gana
02/12/2022
היינו בשיעור ראמן פרטי אצל תום ולמדנו המון, לא רק על ראמן, גם על גישה לאוכל ובישול. הייתה חוויה כיפית נעימה ומעניינת , ממליצים בחום (:
דילוג לתוכן